Coaching op het leergebied

Je hebt een kind in groep 7/8 en merkt dat het leren en plannen veel moeite kost bij je kind en strijd oplevert tussen jou en je kind. Je ziet er nu al tegenop hoe dat straks moet gaan op het Voortgezet Onderwijs.
Of
Vol enthousiasme is jouw kind begonnen aan een nieuwe fase: het Voortgezet Onderwijs. Dat enthousiasme was snel weg. Weggespoeld door een enorme, constante stroom aan huiswerk. Je kind heeft geen idee hoe dit huiswerk gepland moet worden en/of welke manier van leren het prettigst is en het best past.
Of
Je kind is gewoon helemaal klaar met school, vindt het heel lastig zichzelf te motiveren en wil alleen maar met andere zaken bezig zijn en dat levert veel strijd op.
Of
Jouw kind wil het graag zo goed doen, dat het gewoon helemaal bevriest. De lat wordt veel te hoog gelegd en wat je ook zegt, het helpt allemaal niet.

Stel je eens voor:
  • Je kind kan sneller én beter leren in minder tijd! En houdt daardoor meer tijd over om dingen te doen waar hij/zij blij van wordt!! Daarnaast wordt leren leuker!
  • Je kind formuleert een doel, weet wat daarvoor moet gebeuren en gaat zo gemotiveerder naar school.
  • Je kind leert handvatten om handen en voeten te geven aan het perfectionisme en de lat minder hoog te leggen voor zichzelf.
Klinkt dat niet aantrekkelijk?

Ook jouw kind kan dit bereiken door gerichte coaching bij Praktijk de Zeeuwse Knoop!

DSC_4898
DSC_4897

Coaching op sociaal emotioneel gebied 

“Dat kan ik niet! Dat durf ik niet!”

“Mijn kind komt met een vol hoofd thuis uit school.”

Met coaching kan jouw kind tools in handen krijgen om zich beter te uiten, situaties juist aan te gaan en te leren hoe je eigen keuzes kunt maken. Zo krijgt je kind het gevoel dat hij of zij er (weer) toe doet. Door middel van activiteiten zoals spel en creativiteit ontdekt jouw kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo wordt er aan het zelfvertrouwen gewerkt en doet jouw kind zelfkennis op. Dit is iets waar je kind de rest van zijn leven wat aan heeft. Het resultaat? Een blij en gelukkig kind!