Ook op scholen kan ik de training ‘Ik Leer Leren’ verzorgen.

De ‘Ik leer leren’ training is een landelijke training en is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf groep 8 die makkelijker en slimmer willen leren en huiswerk maken.
De Ik leer leren training laat kinderen zien welke voorwaarden nodig zijn om te leren: ze ontdekken hun persoonlijke leerstijl en leervoorkeuren. Dat maakt de training uniek in zijn soort, al tijdens de training beginnen kinderen efficiënter en effectiever te leren en halen ze hogere cijfers. Omdat de kinderen zich leermethodes eigen maken die het best passen bij hun eigen voorkeuren en sterke kanten is het effect van de training blijvend, ook in latere school- en opleidingsjaren.Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Leerstijl: wat is je talent en hoe zet je dit effectief in?
• Leerstrategie: hoe pak je leerwerk, maakwerk en rekenwerk slim aan?
• Faalangst: hoe ga je om met spanning en stress?
• Concentratie: hoe blijf je bij de les en hoe houd je het vol?
• Motivatie: wat doe je met ‘geen zin’ en saaie lessen?
• Plannen: hoe organiseer je je huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd?
• Evalueren: hoe pak je je zaken aan en hoe kan het beter?

De leerlingen ontvangen bij de eerste les een werkboek. Hierin worden de thema’s door middel van allerlei oefeningen behandeld. Spelenderwijs zullen de kinderen tips, handvatten en informatie krijgen over hun eigen manier van leren.
De training bestaat uit 5 bijeenkomsten. De training kan gegeven worden aan de gehele klas of aan een geselecteerd groepje leerlingen. Dit is afhankelijk van waar de voorkeur van de school naar uitgaat. 

ik leer leren scholen

Mijn ervaring

Zelf werk ik al meer dan 23 jaar in het basisonderwijs en de helft van die tijd heb ik lesgegeven aan groep 8.  Omgaan met leerlingen in deze leeftijd voelt voor mij dan ook heel natuurlijk aan. Ik weet waar ze staan in hun ontwikkeling. Ik weet hoe spannend de overgang van de vertrouwde basisschool naar de onbekende grote school kan zijn. Het is zo fijn dat leerlingen dan een steuntje in de rug krijgen en zo de overgang te verkleinen.  

Daarnaast weet ik ook dat leerkrachten groep 8 hun handen vol hebben aan alles wat erbij hun werk hoort en dan voelt “leren leren” soms als een extra vak waarin ze zich ook moeten verdiepen. Hoe fijn is het dan om dat stukje uit handen te kunnen geven aan een expert.  Een expert die praktijkvoorbeelden kan geven, voldoende tools heeft om rondom leren leren aan de slag te gaan met de klas en die ook nog eens heel veel praktijkervaring heeft. 

Met je schoolteam aan de slag rondom executieve functies of leren leren?

Neem dan zeker contact met mij op of neem een kijkje op mijn andere website: jufjoanne.nl het platform voor leerkrachten groep 5 tot en met 8!