Over Joanne

Mijn naam is Joanne Muys, getrouwd met Jan Pieter en moeder van 2 kinderen *8 en 10 jaar oud).

Van jongs af aan wilde ik “iets met kinderen doen” en van het idee van kinderverpleegkundige ben ik op een gegeven moment op het idee van juf gekomen en ben ik naar de PABO gegaan. Tijdens mijn jaren voor de klas heb ik altijd veel opleidingen en cursussen gevolgd om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het basisonderwijs.

Toen onze oudste in groep 3 zat, zat hij minder lekker in zijn vel en wisten wij als ouders niet hoe wij hem hierbij konden helpen. Hij was snel boos, in zichzelf gekeerd en mopperde veel. Na veel praten, lezen op internet en van alles zelf uitproberen zijn we uiteindelijk bij een kindercoach terecht gekomen. In korte tijd zagen we onze zoon terug veranderen in de vrolijke, positieve jongen die wij altijd hadden gezien. Deze gebeurtenis heeft een zaadje in mijn hart geplant en vanaf toen ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de wereld van coaching.

In mijn werk ben ik veel bezig met het voorbereiden van leerlingen op het VO. Hoe leer ik leerlingen om te gaan met hun huiswerk? Hoe leer ik leerlingen plannen? Wat doe ik om leerlingen met zwakke executieve functies te laten groeien? Ook hierin ben ik mij gaan bijscholen. Zo heb ik veel kennis opgedaan over executieve functies, het leren leren en het vak begrijpend lezen en ik ben ervan overtuigd dat veel leerlingen veel meer in zich hebben dan ze op school laten zien.

Werken in het onderwijs is echt een supermooie baan. Het contact met leerlingen, ze zien groeien op alle gebieden is echt zo bijzonder. Door alle eisen had ik echter het gevoel alleen nog maar bezig te zijn met harde data: de resultaten. Ik had steeds minder tijd voor het kind achter de cijfers. Daarom heb ik begin 2019 de knoop doorgehakt om mijn eigen coachingspraktijk te starten: Praktijk de Zeeuwse knoop.   

Mijn visie
Ik ben van mening dat iedereen verschillende talenten heeft. We zijn allemaal ergens goed in. Het is belangrijk dat iedereen zijn talenten kent en ze ook gebruikt en verder ontwikkelt.  Als kinderen weten wat hun talenten zijn, kunnen ze ook waardering hebben voor zichzelf. Daarmee krijgen ze ook zelfrespect en mijns inziens sta je daardoor sterker in het leven.

Mijn missie
Het is mijn missie ervoor te zorgen dat kinderen/jongeren nog beter  in hun vel zitten en daardoor positief kunnen omgaan met zichzelf en met de anderen om hem/haar heen. Kinderen die lekker in hun vel zitten, weten welke kwaliteiten ze hebben en hoe ze die kunnen gebruiken. Ze hebben respect voor zichzelf en kunnen hun grenzen aangeven. Ook hebben ze respect voor de grenzen van anderen. Ik wil ervoor zorgen dat kinderen en jongeren een fijne schooltijd hebben, ze begrijpen wat er van hen verwacht wordt op school en ze weten hoe ze dat aan moeten pakken.

Opleidingen

  • Pabo 
  • Opleiding intern begeleider 
  • Opleiding directeur basisonderwijs
  • Training “Ik leer leren” (Tea Adema)
  • Opleiding ADHD en ADD coach (Civas) 
  • Opleiding kinder- en opvoedcoach (Tea Adema)
  • Nascholing kindgesprekken voeren 
  • Nascholing Executieve Functies (Qwestor)
  • Nascholing Denkgewoonten 
  • Training “ik ben 9 specialist!”