Over Joanne

Hi! Ik ben Joanne.
Geboren en getogen in onze mooie provincie Zeeland. Ik omschrijf mezelf als planmatig, georganiseerd, betrouwbaar, empathisch en humoristisch.

Ik ben al meer dan 20 jaar actief als leerkracht in het basisonderwijs waarin ik werk met kinderen van 10 t/m 12 jaar. Ik vind het een enorm leuke uitdaging om met deze doelgroep te werken. Er speelt zoveel in het leven van een kind in deze leeftijdsfase. Ik vind het ook altijd heel bijzonder als oud-leerlingen terugkomen om hun verhaal te vertellen. Waar ze van genieten op het Voortgezet Onderwijs en waar ze tegenaan lopen. Vaak zijn dat dezelfde problemen. De hoeveelheid huiswerk, hoe je alles moet plannen en het organiseren van alle materialen die je nodig hebt. Het is voor kinderen in deze leeftijdsfase een struikelblok om op een effectieve manier om te gaan met schoolwerk.

Sommigen leren uren achter elkaar, maar worden daar niet voor beloond in cijfers. Anderen hebben geen idee hoe ze moeten plannen of overzicht moeten bewaren. En weer anderen laten vooral uitstelgedrag zien en zijn snel afgeleid. Ik ben me gaan verdiepen in deze zaken om mijn leerlingen in de klas beter te kunnen begeleiden, maar ik merk dat de overgang naar het Voortgezet Onderwijs voor veel kinderen toch een grote stap is. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn eigen praktijk te starten. Gericht op het krijgen van grip op school, het leren leren en het vergroten van de zelfsturing.

Ik gun elk kind een onbekommerde schooltijd. 

In mijn vrije tijd breng ik graag mijn tijd door met mijn man en kinderen. Ook lees ik heel graag (met een kopje verse muntthee en een zelfgebakken koekje), sport ik regelmatig en ben ik graag creatief bezig. Daarnaast houd ik van planten in huis. Regelmatig wordt de collectie in huis dan ook weer uitgebreid. ’s Zomers kamperen met het gezin en ’s winters op wintersport naar Oostenrijk. Genieten van het leven.