Training “Ik leer leren”

De training Ik Leer Leren in Goes is gericht op de vaardigheden van het ‘leren leren’. Hoe doe je dat, leren? De kinderen krijgen inzicht in hun manier van leren en kunnen elkaar hierbij tips geven, zo leren ze ook van elkaar.

Slimme handvatten

De Ik leer leren training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Hier ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. 

Structuur, rust en activiteiten 

De Ik leer leren training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Kinderen ontdekken tijdens deze bijeenkomsten hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Denken, voelen, doen en zoveel mogelijk zintuigen gebruiken om te leren, dat is de uitdaging. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker.

ik-leer-leren
Wat leer je allemaal?
 • Je leert wat je kwaliteiten en talenten zijn, waar je goed in bent. 
 • Je leert omgaan met faalangst.
 • Je ontdekt welke manier van leren het beste bij je past.
 • Je leert hoe je negatieve gedachten kunt omzetten naar positieve gedachten.
 • Je leert hoe je je beter kunt concentreren voor schoolwerk.
 • Je leert beter plannen en organiseren.
Wat bereik je daarmee?

Je krijgt een beter inzicht in je schoolwerk en meer motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan. Daarnaast weet je hoe je makkelijker en efficiënter kunt leren.

Voor wie is het bedoeld?

Voor kinderen vanaf 10 jaar tot en met jongeren. Denk aan kinderen in groep 7 en 8 als voorbereiding op de overgang naar de brugklas. Of voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs, als je merkt dat het leren en plannen nog niet even makkelijk gaat.

Deze training wordt in Goes gegeven en is gericht op de vaardigheden van het “leren leren”. Hoe doe je dat, leren? Hoe leer je wat belangrijk is en wat bijzaak? Hoe plan je huiswerk in? Hoe blijf je gemotiveerd en geconcentreerd werken? Hoe ga je om met stress bij toetsen.

Wist je dat...

…deze training ook zeer succesvol is bij meer- en hoogbegaafde kinderen? Dat zijn kinderen die op de basisschool vaak met gemak hun werk af kregen. Op de middelbare school blijkt dan vaak dat ze na 1-2 jaar vastlopen, omdat ze simpelweg nooit hebben hoeven leren. Ook moeten deze kinderen werken aan een groeimindset: het idee dat je inspanning moet leveren om iets te leren en om iets te bereiken.

Inhoud van de training

De training bestaat uit 5 lessen van 1 uur. Het programma van deze lessen is als volgt:

 1. Wat is leren, waarom leer je, wat is jouw eigen leerstijl
 2. Hoe helpende gedachten je meer zelfvertrouwen en motivatie geven 
 3. Plannen en organiseren (waaronder ook de executieve functies van je hersenen)
 4. Concentreren: hoe komt het dat het soms niet lukt, en wat moet je nog leren 
 5. Hoe onthoud je de lesstof nou het beste op een manier die bij je leerstijl past 
Opgeven voor de training?

Wil je je kind een training Ik Leer Leren laten volgen? Stuur me dan even een mailtje: info@praktijkdezeeuwseknoop.nl

Wil je meer weten over “Ik leer leren”? Neem dan eens een kijkje op www.ikleerleren.nl