In mijn praktijk coach ik kinderen en jongeren middels 1 op 1 trajecten op maat.  

 

Een mogelijk stappenplan van een 1 op 1 traject ziet er als volgt uit:

 • Oriënterend telefoongesprek
  De eerste kennismaking is een oriënterend telefoongesprek van max. 30 minuten. Is er van beide kanten een goed gevoel? Dan volgt er een intakegesprek van ongeveer een uur.
 • Intakegesprek
  Een intakegesprek duurt 1 uur en kost €79,-. Het intakegesprek kan op de praktijk plaatsvinden of bij jou thuis. Het heeft de voorkeur om de intake met beide ouders te hebben. Jullie kind mag hierbij aanwezig zijn, maar dit is nog niet noodzakelijk. Aan de hand van een intake formulier bespreken we uitgebreid de zorgvraag en kijken we naar de coachingsmogelijkheden. Ik verwerk al deze informatie in een trajectvoorstel op maat. Bij de start van een 1 op 1 traject neem ik de kosten van het intakegesprek voor mijn rekening. 

 • Coachtraject
  Het traject begint met het opbouwen van een vertrouwensband tussen mij, jou en je kind. Samen bespreken we de zorgvraag, zoals deze door jou en jouw kind wordt ervaren (dit kan in sommige gevallen verschillend zijn) en ontdekken we welke oplossingen al in jouw kind aanwezig zijn, maar nog niet heeft herkend. Afhankelijk van de zorgvraag en de kwaliteiten van jouw kind zal ik tijdens de sessies gebruik maken van: creativiteit, gesprekken, spel of in een andere vorm die het beste bij jouw kind en mijn mogelijkheden aansluit. Met als belangrijkste leidraad de persoonlijke groei en ontwikkeling van jouw kind met betrekking tot de zorgvraag. Uiteraard mag je mij altijd mailen en bellen over de voortgang. Coaching thuis is soms wenselijk. Dit is in overleg mogelijk. Indien het wenselijk is dat de school betrokken wordt in het coachtraject kan ik ook met jou, jouw kind en leerkracht/intern begeleider in gesprek. 
 • Afronding
  Wanneer jouw kind weer goed in zijn/haar vel zit, de zorgvraag voor zover mogelijk beantwoord is, ronden we het coachtraject af. Dit doen we op een leuke en ontspannen manier.
 • Evaluatie
  Na het afronden van het coachtraject met jouw kind is het mogelijk om nog een eindgesprek te voeren.

Klik hier voor nog meer informatie over het 1 op 1 traject. 

Daarnaast geef ik bij Praktijk de Zeeuwse Knoop workshops en trainingen op het gebied van het leren leren/plannen voor leerlingen uit groep 7/8 van de basisschool en leerlingen uit de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs. 

Wil je graag contact met mij opnemen? Mijn gegevens vind je onder het kopje contact