Veelgestelde vragen

Informatie m.b.t. Corona:

Mijn praktijkruimte is te klein om met groepjes leerlingen te werken en 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Het is wel mogelijk individueel te werken met leerlingen. 

Daarnaast hanteer ik de geldende hygiëne regels en 1,5 meter afstand. 

 

Wordt coaching vergoed?

Nee, mijn coaching komt niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraars. Wellicht zou je de kosten nog op kunnen geven bij de Belastingdienst.

Wij zijn gescheiden ouders. Heb je toestemming nodig van ons beiden als je ons kind gaat coachen?

Ja! Ik start met een traject (met een kind onder de 16 jaar) mét toestemming van beide biologische ouders. Enkele hele speciale uitzonderingen daargelaten… Mocht je hier meer over willen weten, neem gerust contact met mij op.

Is er een wachtruimte aanwezig?

Nee, helaas heb ik geen wachtruimte. Mijn afspraken plan ik met ongeveer een half uur ertussen, zonder dat de betreffende coachees elkaar treffen. 

Ik kom met de auto: waar kan ik dan parkeren?

Er kan in de straat vrij geparkeerd worden. 

Zijn de afspraken met mijn kind/jongere alleen of mag ik erbij zijn als ouder/opvoeder? 

Het is geheel afhankelijk van de behoefte van de coachee of er iemand bij zit. Er zijn kinderen die het heel prettig vinden als de ouder er bij blijft, de ander vindt het juist heerlijk als ze zonder ouder bij mij in de praktijk zijn. Er wordt wel eens een eigen knuffeltje meegenomen, als het kind zich daar fijn bij voelt. Het is allemaal oké!

Wat kan ik als ouder/opvoeder doen in de tussentijd als mijn kind/jongere bij jou in de praktijk is?

In de omgeving van mijn praktijk is een park waar je zou kunnen wandelen bij mooi weer. Daarnaast bevindt de praktijk zich op loopafstand van het centrum van Goes.

Hoe zit het met beroepsgeheim?

Uiteraard heb ik de plicht om geen gegevens of inhoud van onze gesprekken met anderen te delen zonder jouw toestemming. In geval van overleg met derden (op school en dergelijke) vraag ik eerst wat er besproken mag worden en wat niet.
Tevens zal ik niet zomaar delen wat de coachees mij hebben verteld aan de ouders/opvoeders. Wanneer ik van mening ben dat het van groot belang (o.a. als ik mij zorgen maak om de gemoedstoestand, de ontwikkeling en dergelijke) is dat er wél bepaalde inhoud wordt gedeeld, doe ik dat altijd in overleg met de coachee.

Ik wil je graag bellen, kan dat?

Ja uiteraard! Het kan zijn dat ik niet op kan nemen, vanwege de afspraken in mijn praktijk. Spreek gerust mijn voicemail in, zodat ik je kan terugbellen. Je kan uiteraard ook gewoon mailen. Ook als je een belafspraak zou willen plannen. Zie contact voor verdere informatie. 

Heb je een wachtlijst?

Op het moment heb ik geen wachtlijst. 

Hoeveel sessies heeft mijn kind/jongere nodig?

Tja, hier is in mijn praktijk dus geen standaard aantal voor. Ieder kind/jongere is uniek en heeft een eigen hulpvraag of meerdere hulpvragen! Naar aanleiding van een intakegesprek kan ik inschatten wat er nodig is en doe ik een trajectvoorstel op maat.

Welke betalingsvoorwaarden heb je?

Het traject wordt voorafgaand aan de start betaald in één termijn. Er kan ook in twee of drie termijnen betaald worden, waarbij 5 % extra administratiekosten worden gerekend.
Wanneer de betalingstermijn wordt overschreden, zal er geen sessie plaatsvinden alvorens het openstaande bedrag is voldaan.

Zit jouw vraag er niet tussen? Neem contact met mij op… Ik geef je graag het antwoord!